ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΣΩΜΑΤΟΣ

ΤΡΙΠΛΟ LASER

Σήμερα, σε αντίθεση με τις παραδοσιακές μεθόδους, η αποτρίχωση με laser βάζει οριστικό τέλος στο ενοχλητικό πρόβλημα της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας, ανώδυνα, γρήγορα και ακίνδυνα, σε άντρες και γυναίκες. Η αποτρίχωση με laser αποτελεί μία εξειδικευμένη, εγκεκριμένη, και σίγουρη μέθοδο για μόνιμη μείωση της τριχοφυΐας. ιατρικά αποδεκτή. Στο κέντρο αισθητικής μας έχουμε όλα τα μήκη κύματος laser (1064nm-808nm-755nm) σε ξεχωριστή μορφή αλλά και σε ένα τριπλό laser καινούριας τεχνολογίας που συνδυάζει και τα τρία μήκη κύματος σε ένα Laser, για πιο γρήγορα αποτελέσματα.

Laser αποτρίχωσης τριπλού μήκους κύματος (755nm, 808nm, 1064nm)

Το P-MIX είναι ένα μοναδικό laser αποτρίχωσης που συνδυάζει τα οφέλη και των 3 μηκών κύματος 755nm, 808nm, και 1064nm, σχεδιασμένο με τις τελευταίες σύγχρονες τεχνικές και προδιαγραφές, που το καθιστούν ένα laser με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Η πιο σύγχρονη μέθοδος αποτρίχωσης γίνεται με τριπλό laser και εφαρμόζεται με ασφάλεια όλο το χρόνο ακόμα και σε σκούρα επιδερμίδα.

Ενσωματώνοντας τα πλεονεκτήματα τριών τεχνολογιών (Αλεξανδρίτη, Διοδικού και Nd: Yag lasers), είναι κλινικά αποδεδειγμένο ότι καθιστά τη θεραπεία της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας ασφαλή, άνετη και κατάλληλη για όλους τους τύπους δέρματος καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, χωρίς τον κίνδυνο εμφάνισης δυσχρωμίας.

Σε αντίθεση με το laser Αλεξανδρίτη (Alexandrite laser) που παραμένει ιδανικό για το λευκό δέρμα και τη μαύρη τρίχα (φωτότυπους Ι και ΙΙ), το laser τριπλού μήκους κύματος είναι ασφαλές όλες τις εποχές και αποτελεσματικό και για τον πιο σκούρο φωτότυπο.

Πρόκειται για ένα βραβευμένο σύστημα laser αποτρίχωσης, αφού είναι το πρώτο που συνδυάζει τρεις διαφορετικές τεχνολογίες και τα πλεονεκτήματά τους σε μία συσκευή:

▶ Τεχνολογία Laser Αλεξανδρίτη 755nm : Ιδανική για τους περισσότερους τύπους και τις αποχρώσεις τρίχας, κυρίως για τις πιο λεπτές και ανοιχτόχρωμες.

▶ Τεχνολογία Διοδικού Laser 808nm: Ιδανική για μεγάλη αποτελεσματικότητα και ταχύτητα στη θεραπεία.

▶ Τεχνολογία Nd-Yag Laser 1064nm: Ιδανική για μεγαλύτερη διείσδυση στην τρίχα και η πλέον κατάλληλη για τους πιο σκουρόχρωμους τύπους δέρματος. Έτσι, μπορείς πλέον να έχεις τέλειο αποτέλεσμα, ανεξάρτητα από τον τύπο δέρματος και τρίχας που διαθέτεις, αφού με το laser τριπλού μήκους κύματος η θεραπεία εξατομικεύεται ακόμα περισσότερο.

Σημαντικό είναι να αναφερθεί ότι το τριπλό laser λόγω του τριπλού μήκους κύματος που εκπέμπει (755nm+808nm+1064nm) δε χρειάζεται επαναληπτικό ραντεβού. Πιο συγκεκριμένα, χάρη στα τεχνικά του χαρακτηριστικά οι συνεδρίες είναι καθαρά μεμονωμένες και δε χρειάζονται επαναληπτική διαδικασία σε 2 ή 3 εβδομάδες για να παγιώσουν το αποτέλεσμα.

Laser High – Power Long – Pulse Nd-Yang 1064nm

Το Laser High – Power Long – Pulse Nd-Yang 1064nm αποτρίχωσης, εγκεκριμένο από το FDA (οργανισμό τροφίμων & φαρμάκων), είναι το μόνο το οποίο μπορεί να εφαρμοσθεί σε κάθε σημείο του σώματος, ακόμη και σε μελαχρινά άτομα με σκούρο μεσογειακό τύπο δέρματος, αλλά και σε μαυρισμένα από τον ήλιο δέρματα. Η αποτρίχωση με laser είναι από τις λίγες κλινικά εγκεκριμένες ριζικές θεραπείες για την θυλακίτιδα, η οποία πολύ συχνά εμφανίζεται μετά το ξύρισμα.
Η μέθοδος αυτή προκαλεί απορρόφηση ενέργειας από την μελανίνη της τρίχας, φτάνοντας ως την ρίζα της τρίχας με σκοπό την καταστροφή της και την αναστολή παραγωγή νέας τρίχας από την ίδια ρίζα. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω της επιλεκτικής φωτοθερμόλυσης χωρίς να προκαλεί βλάβη στα υπόλοιπα στοιχεία του δέρματος.
Ποιες περιοχές μπορούμε να αποτριχώσουμε;

Το laser αποτρίχωσης μπορεί να εφαρμοσθεί σε κάθε ηλικία, σε κάθε φύλο καθώς και σε οποιαδήποτε περιοχή του σώματος υπάρχει ανεπιθύμητη τριχοφυΐα όπως:
– Πρόσωπο (άνω χείλος, πηγούνι, παρειές, φαβορίτες, φρύδια κ.α.)
– Χέρια
– Μασχάλες
– Μπικίνι
– Πόδια (γάμπες και μηροί)
– Γλουτοί
– Οσφύς
– Πλάτη (ανδρών – γυναικών)
– Στήθος – θηλές (ανδρών – γυναικών)
– Γραμμή κοιλιάς κ.α.

Από ποια ηλικία μπορεί να γίνει αποτρίχωση με laser;

Δεν υπάρχει περιορισμός. Όμως προτιμούμε να έχει έρθει η περίοδος, ώστε να έχει ολοκληρωθεί η εμφάνιση των τριχών. Είναι πάντως γεγονός ότι στις μικρότερες ηλικίες (π.χ. στην εφηβεία) η τριχοφυΐα είναι πιο επίμονη και ίσως χρειαστούν επιπλέον συνεδρίες.

Πόσες συνεδρίες θα χρειαστώ
Ο αριθμός των επισκέψεων που απαιτούνται εξαρτάται απο την περιοχή όπου εντοπίζεται η τριχοφυία, απο την πυκνότητα των τριχών και απο το εάν έχουν προηγηθεί άλλες μέθοδοι αποτρίχωσης.
Οι περισσότερες περιοχές χρειάζονται 5-8 συνεδρίες, όμως ο αριθμός των συνεδριών αποτρίχωσης που θα απαιτηθούν για να επιτευχθούν μακροχρόνια ριζικά αποτελέσματα εξαρτάται από διάφορους παράγοντες όπως ο φωτότυπος του δέρματος, η σκληρότητα των τριχών, η περιοχή του σώματος και ο κύκλος ανάπτυξης των τριχών. Εκτός εάν η τριχοφυία έχει ορμονικά αίτια, τότε ενδεχομένως να χρειαστεί να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα και θεραπευτικά. Δεν αναπτύσσονται όλες οι τρίχες ταυτόχρονα, συνήθως διανύουν 3 διαφορετικές φάσεις: την αναγενή, την καταγενή και την τελογενή. Το laser δρα εξουδετερώνοντας τις τρίχες που βρίσκονται κυρίως στην αναγενή φάση ανάπτυξης, κατά την διάρκεια της συνεδρίας . Καθώς ένα άλλο ποσοστό τριχών θα διανύσει την αναγενή φάση σε διαφορετικό χρόνο. Στις περιπτώσεις ατόμων με ορμονικά προβλήματα ο αριθμός των συνεδριών δεν είναι προβλέψιμος.

Τι γίνεται μετά την συνεδρία;

Αμέσως μετά την συνεδρία το δέρμα μπορεί να εμφανίσει ήπια ερυθρότητα με ελαφρό οίδημα συνήθως για μερικές ώρες μόνο ή και λιγότερο. Περίπου 3-7 ημέρες μετά την συνεδρία μπορεί να παρατηρήσετε κάτι που να μοιάζει σαν επανέκφυση τριχών. Στην πραγματικότητα, οι περισσότερες από αυτές τις τρίχες είναι τα κατεστραμμένα τριχικά στελέχη των τριχοθυλάκων, που έχουν ήδη εξουδετερωθεί από το laser, τα οποία θα πέσουν και δεν θα ξανά αναπτυχθούν. Στο μεσοδιάστημα μεταξύ των συνεδριών αποτρίχωσης με laser δεν πρέπει να κάνετε αποτρίχωση με κερί ή τσιμπιδάκι, αλλά μπορείτε εάν θέλετε να ξυρίζεστε.

Υπάρχουν περιορισμοί στις καθημερινές δραστηριότητες μου εξαιτίας της αποτρίχωσης με laser;

Μετά την συνεδρία μπορείτε αμέσως να επιστρέψετε στις καθημερινές δραστηριότητες σας.

Χρειάζεται προετοιμασία;

Αν έχουν προηγηθεί άλλες μέθοδοι αποτρίχωσης πρέπει να αφήσουμε την πρώτη φορά να βγουν όσο το δυνατό περισσότερες τρίχες. Μετά την συνεδρία και μέχρι να εφαρμοστεί η επόμενη, οι τρίχες δεν θα πρέπει να αποτριχώνονται με άλλη μέθοδο. Αν οι τρίχες είναι μακριές πονούν περισσότερο. Για το λόγο αυτό είναι καλύτερο να κόβονται σε μήκος 2-3 χιλιοστών. Επίσης μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αναισθητική κρέμα τοπικά πριν από τη θεραπεία.

Πόσο διαρκεί κάθε συνεδρία;

Η διάρκεια της συνεδρίας εξαρτάται από την έκταση της επιφάνειας που αποτριχώνεται.

Πονάει το laser αποτρίχωσης;

Το laser δεν είναι ανώδυνο. Πονάει ανεκτά, ειδικά σε περιοχές πιο ευαίσθητες όπως το άνω χείλος και το μπικίνι. Τα καινούργια και πιο εξελιγμένα laser διαθέτουν ενσωματωμένο μηχανισμό ψύξης της επιδερμίδας Μπορεί επίσης στην περιοχή που θα αποτριχωθεί 1 με 2 ώρες πριν να εφαρμοστεί αναισθητική κρέμα.

Είναι ασφαλές το laser;

Τα λέιζερ χρησιμοποιούνται εδώ και πολλές δεκαετίες στην ιατρική και έχει διαπιστωθεί πως δεν υπάρχουν επιπτώσεις στον οργανισμό μας, αφού δεν διεισδύουν στο σώμα μας και δεν επηρεάζουν άλλα όργανα. Η αποτρίχωση με laser είναι μια απόλυτα ασφαλής και σίγουρη μέθοδος για τη σταδιακή μείωση της τριχοφυΐας. Αν ο χειριστής είναι εκπαιδευμένος στα λέιζερ, δεν υπάρχουν κίνδυνοι. Πρέπει όμως και οι δυο να φοράνε πάντα τα ειδικά προστατευτικά γυαλιά, γιατί το λέιζερ είναι επιβλαβές για τα μάτια.

Πού αντενδείκνυται;

Η αποτρίχωση μπορεί να εφαρμοστεί σε γυναίκες και άνδρες ανεξαρτήτως ηλικίας. Στην διάρκεια της εγκυμοσύνης η χρήση λέιζερ δεν απαγορεύεται αλλά την αποφεύγουμε κυρίως για προληπτικούς λόγους. Επίσης απαγορεύεται η χρήση του σε άτομα που πάσχουν από ενεργό έρπητα.

Είναι μόνιμο το αποτέλεσμα;

Το αποτέλεσμα είναι μόνιμο, όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η τριχοφυΐα είναι δυναμικό φαινόμενο που σημαίνει ότι συνέχεια βγαίνουν καινούριες τρίχες, ιδιαίτερα σε νεαρή ηλικία.

ΔΥΟΔΙΚΟ LASER

Tο Διοδικό laser επικράτησε στον τομέα της αποτρίχωσης, καθώς αυτή η μονοχρωματική, ενισχυμένη ακτίνα φωτός στα 810nm μεταφέρει υψηλή φωτεινή ενέργεια και θερμότητα σε καθορισμένους ιστούς (τρίχα), αφήνοντας ανέπαφο το υγιές δέρμα. Στις ημέρες μας η τεχνολογία των Διοδικών lasers λόγω του μήκους κύματος που εκπέμπει (810nm) είναι η καταλληλότερη για την αποτρίχωση.
Ένα άλλο χαρακτηριστικό του Διοδικού laser είναι η μεγάλη του ταχύτητα που μας επιτρέπει να κάνουμε αποτρίχωση σε μια πλάτη σε 10 μόλις λεπτά.
Τα Διοδικά laser έχει αποδειχθεί ότι εξασφαλίζουν:
• Μικρότερο αριθμό εφαρμογών, άρα ταχύτερα αποτελέσματα.
• Λιγότερη αίσθηση ενόχλησης σε σύγκριση με άλλες μεθόδους αποτρίχωσης.
• Επιπλέον προστασία της επιδερμίδας χρησιμοποιώντας παγωμένο κρύσταλλο (ice peltier) στην επαφή με το δέρμα.
• Ταχύτητα και μακροπρόθεσμα αποτελέσματα Μάλιστα, σε μεγάλες περιοχές του σώματος (όπως τα πόδια ή ή πλάτη) αρκεί μόλις μισή ώρα για να αποτριχωθεί η περιοχή με τα διοδικά lasers.

ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Η Μεσοθεραπεία Λιπόλυσης εφαρμόζεται με επιτυχία στις περιοχές που επιθυμούμε να μειώσουμε το συσσωρευμένο λίπος που αντιστέκεται στην ισορροπημένη διατροφή και την άσκηση, και ταυτόχρονα να σμιλεύσουμε τη κυτταρίτιδα και να χάσουμε πόντους. Η τεχνική της Μεσοθεραπείας Λιπόλυσης επιτυγχάνει λιποδιάλυση και ταυτόχρονη βελτίωση του περιγράμματος του σώματος μη επεμβατικά και ανώδυνα. Ανάλογα με τις ανάγκες κάθε σώματος, το δέρμα εμπλουτίζεται με τον κατάλληλο συνδυασμό λιποδιαλυτών, αγγειοτονωτικών, συσφικτικών ουσιών, βιταμινών, αμινοξέων και άλλων θρεπτικών ουσιών, τα οποία εμποδίζουν τα κύτταρα να αποθηκεύσουν λίπος και στοχεύουν στη διάσπαση των λιποκυττάρων, στη μείωση της κυτταρίτιδας και στη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος.

INFRARED

Χάστε λίπος εύκολα και σε λιγότερο από 30 λεπτά, με INFRARED διάδρομο. Ενεργοποιήστε τον μεταβολισμό σας χρησιμοποιώντας την ηλεκτροθερμία (INFRARED) σε συνδυασμό με την αερόβια άσκηση. Έχοντας πολλαπλάσια αποτελέσματα εως και 9 φορές στην καύση της λιπώδους μάζας και στην απώλεια του βάρους. Η μέθοδος άσκησης είναι ικανή να σας βοηθήσει να στην καύση έως και 2000 θερμίδων σε 30 λεπτά.

ΜΑΣΑΖ

Το θεραπευτικό μασάζ χρησιμοποιείται ως μέσο αναζωογόνησης και ευεξίας, μείωσης του πόνου, του άγχους και του στρες αλλά και για θεραπευτικούς σκοπούς όπως την ευεργετική επίδραση της σε ζωτικά συστήματα του ανθρώπινου οργανισμού (το μυϊκό, το κυκλοφορικό, το λεμφικό, το νευρικό κλπ.). Επίσης προσφέρεται και μασάζ κυτταρίτιδας το οποίο βοηθά στην αποτοξίνωση και την διάσπαση της κυτταρίτιδας

Για απορίες και συμβουλές